Van Bokhorst opleidingen. Sinds 1971.

Voor het besturen van een brommobiel op de openbare weg is een rijbewijs verplicht. Zo`n rijbewijs haal je voor je leven, maar je moet er eerst wel het benodigde theorie en praktijk examen voor behalen. Je theorie examen kan je al halen van 15 1/2 jaar. vanaf je 16e en in het bezit van je theorie certificaat mag je rijlessen volgen en praktijk examen doen.

Tarieven
Theorie pakket prijzen
Theorie cursus klassikaal + online oefenen + examen  €               125,00 
Theorie cursus online + examen €                  75,00 
Praktijk pakket prijzen
praktijk pakket: 6 rijlessen + praktijk examen €               390,00 
Losse prijzen
Rijles 50 min. €                  35,00 
praktijk examen €               185,00 
Theorie boek (koop) €                  19,95 
Theorie boek (huur:  €10,- + €10,- borg. Borg terug bij retour boek) €                  10,00 
theorie cursus online €                  35,00 
Theorie examen €                  42,00 
*tarieven vanaf 01-01-2021
*tarieven zijn incl. 21% btw en cbr kosten 
*tarieven zijn excl. (eventuele) huur brommobiel

Theorie

Elke maand verzorgen wij dan een dagopleiding voor de theorie. Je start die dag om 09:00 en eindigt om 16:00. Het examen plannen wij dan voor jou zo kort mogelijk op de cursus.

Wij gebruiken een systeem dat nagenoeg gelijk is aan het nieuwe CBR examen. Het theorie examen is in Deventer, Arnhem of Zwolle bij het CBR.

Kan je goed zelfstandig leren? Dan kan je ook kiezen voor onze online theorie cursus. Met deze cursus kan je wanneer jou dat uitkomt online met je pc of tablet leren. De online cursus bestaat uit de complete leerstof online en 5 proefexamens.

Het theorie examen duurt 30 minuten en bestaat uit 50 vragen. Je bent geslaagd als je 44 of meer vragen goed beantwoord.

Het theorie examen duurt 30 minuten en bestaat uit 50 vragen. Je bent geslaagd als je 44 of meer vragen goed beantwoord.

Klik hier voor de cursus data en tarieven van de bromfiets theorie

Praktijk

Het praktijk examen brommobiel duurt 30 minuten.

Als voorbereiding op het examen kan de examinator jou enkele vragen stellen over de brommobiel. Bijvoorbeeld over het controleren van de motorolie.


Voor het praktijkexamen zijn twee groepen van zes oefeningen mogelijk. De examinator laat je één van beide groepen uitvoeren. Je mag alle oefeningen een keer herkansen. Uiteindelijk moet je vijf van de zes oefeningen voldoende afsluiten. Dus je laat de examinator op overtuigende wijze zien dat je de brommobiel voldoende beheerst om veilig en correct aan het verkeer deel te nemen.
Direct na afloop van de oefeningen krijg je op het examenterrein te horen of je geslaagd bent.