Van Bokhorst opleidingen. Sinds 1971.

Pakket Taxi vanaf €599,- 

Om een taxi te mogen besturen moet de chauffeur in het bezit zijn van een chauffeurskaart BCT (BoordComputer Taxi). Deze vraagt u aan bij het KIWA register. 

Om deze Chauffeurskaart aan te vragen moet u in het bezit zijn van een Chauffeursdiploma Taxi en daarvoor moet u een theorie en een praktijk examen doen bij het CBR.

Volledig of bepekte chauffeurskaart?

Met de beperkte chauffeurskaart taxi mag u alleen rijden met vaste passagiers, op vaste routes en op vaste tijden en mag u geen financiële handelingen verrichten in de taxi.

Met de volledige chauffeurskaart taxi mag u alle soorten taxivervoer verrichten.

Omdat de verschillen in examens niet groot zijn, kiest men meestal voor het complete examen voor taxichauffeur volledig.

Theorie

Tijdens het theorie examen krijgt onder andere vragen over:

 • uw kennis van de wet- en regelgeving
 • gewenste houding en gedrag
 • communicatie met klant en hulpdiensten

Het theorie-examen duurt 60 minuten en bestaat uit 40 vragen: 28 vragen, dan 2 cases met ieder 5 vragen en als laatste 2 vragen over de Routiq maxi Nederland

Het examen wordt afgenomen door het CBR en u bent geslaagd met 32 of meer vragen goed. Het theorie certificaat is 1 jaar geldig.

Bij van Bokhorst opleidingen kunt u hiervoor een theorie pakket aankopen. Dit pakket bestaat uit een leerboek waaruit je alle stof die je nodig hebt voor het examen kan halen. Bij het boek zit ook een inlog code waarmee je online proef examens kan maken zodat je doelgericht kan trainen voor je theorie examen. mocht je liever theorie les krijgen van een instructeur dan is dit ook bij ons mogelijk. neem daarvoor contact op met ons kantoor voor meer informatie.

Praktijk

Voordat we beginnen met de praktijk opleiding taxi nemen wij altijd eerst een proefles af om te bepalen of het met ons basis pakket haalbaar is. Tijdens uw praktijk examen wordt onder andere getoetst op:

 • verantwoorde en veilige verkeersdeelname
 • professioneel rijgedrag
 • voorkomen, herkennen en oplossen van storingen
 • route, rijtijd en betalingen
 • klantsoorten en gedrag
 • afhandeling ongevallen

Het praktijkexamen duurt 85 minuten en bestaat uit drie rijopdrachten:

 1. Rijden van een CBR-locatie naar een opgegeven bekend object zonder hulpmiddelen (navigatieapparatuur, plattegrond en/of stratenboek).
 2. Rijden van het object naar een opgegeven adres met hulpmiddelen (navigatieapparatuur, plattegrond en/of stratenboek).
 3. Rijden van het adres terug naar het CBR op aanwijzingen van de examinator.

Zo gaat het praktijk examen Taxi

Tarieven
pakket prijzen
Theorie pakket compleet: boek,online proefexamens en examen €         120,00 
6 praktijk lessen + praktijk examen €         599,00 
losse prijzen
proefles 60 min. €           50,00 
praktijkles 60 min €           50,00 
theorie examen €           50,00 
praktijk examen incl. Begeleiding en gebruik auto €         320,00 
*alle tarieven zijn incl. 21%btw en cbr kosten
*tarieven vanaf 01-01-2021