Van Bokhorst opleidingen. Sinds 1971.

Haal je B-E rijbewijs in Apeldoorn!

Voor het rijden met een behoorlijke aanhanger, caravan of paardentrailer heeft u vaak een apart (E) rijbewijs nodig.
Bij Van Bokhorst Opleidingen kunt u dit rijbewijs al in 1 dag halen, u hoeft geen apart theorie-examen af te leggen. Wenst u liever een regulieren opleiding verdeeld over meerdere dagen dan is dit ook mogelijk.

Tarieven 
Pakket prijzen
4 praktijklessen + praktijkexamen € 495,00
6 praktijklessen + praktijkexamen € 595,00
8 praktijklessen + praktijkexamen € 695,00
Losse tarieven
Proefles 50min. € 58,00
Praktijkles 50min. € 58,00
Praktijkexamen € 275,00
*Tarieven per 01-11-2023
*Tarieven zijn incl. 21% btw en cbr kosten

Hoe gaat het in zijn werk?
Iedere E achter B opleiding start met een (vrijblijvende) proefles, zodat u precies weet hoeveel lessen u nodig heeft en dus ook precies weet wat uw opleiding kost. Voor u de proefles neemt kunt u al wel een examen reserveren of u kunt dit gelijk na de proefles inplannen.

Praktijk
De combinatie waar wij de praktijklessen en het examen mee verzorgen is een Opel Vivaro (automaat) met achteruitrijcamera en een 6,25 meter lange middenas aanhangwagen. Tijdens de rijlessen wordt er geoefend om rekening te houden met de lengte, breedte en hoogte van de combinatie. Een belangrijk onderdeel van de rijlessen en het examen zijn de bijzondere verrichtingen.

Wat heb ik nodig om mijn B-E rijbewijs te halen?
Om het B-E rijbewijs te halen moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B. een apart theorie examen is niet nodig.

Wanneer heb ik een B-E rijbewijs nodig?
U heeft een B-E rijbewijs nodig als de maximale massa van de aanhanger boven de 750kg is en de maximale massa’s van de aanhanger en trekkend voertuig samen boven de 3500kg uitkomen. Let op het gaat er hier dus om wat de voertuigen mogen wegen, niet het daadwerkelijke gewicht.

Machtig ons met je DigiD
Voordat dat wij voor jou een praktijk examen kunnen reserveren, moet je ons daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met je DigiD. Je gaat dan naar www.mijn.cbr.nl en klik op machtig mijn rijschool. Hierbij heb je ons rijschool registratienummer nodig, dat is 7374A2.

Klik hier om naar mijn.cbr.nl te gaan om je gezondheidsverklaring in te dienen

Gezondheidsverklaring
Voordat wij een praktijk examen voor je aan kunnen vragen moet er een Gezondheidsverklaring in gediend worden. Je gaat hiervoor naar www.mijn.cbr.nl en klikt op mijn Gezondheidsverklaring. De kosten hiervoor betaal je aan het CBR en deze kan je direct per iDeal betalen. De verklaring is 3 jaar geldig en moet daarom ook niet eerder aangevraagd worden dan dat de rijschool het aangeeft. Bij twijfel overleg even!