Van Bokhorst opleidingen. Sinds 1971.

Lessen bij de leukste rijschool van Apeldoorn!

Dit kunt je van ons verwachten:

  • Vaste instructeur!
  • Effectieve lesmethodes!
  • Ervaren en gekwalificeerde instructeurs!
  • Zeer concurrerende les prijzen!
  • Ervaren rijschool sinds 1971!
  • Goede slagingspercentages!
  • Duidelijke uitleg en hulp vanuit ons kantoor!

Start met een proef rijles!

Als je je aanmeld om bij ons te beginnen met de rijopleiding, nemen wij altijd eerst een intake (proef rijles) af.

Dit is een eerste rijles en aan de hand daarvan neemt de instructeur waar of je al vaardigheden bezit en hoe snel je nieuwe vaardigheden aan leert.

Aan het einde van de intake bespreek je samen met de instructeur wat je allemaal kan verwachten tijdens  de rijlessen en het examen. Ook bespreek je wat de mogelijkheden zijn m.b.t. een lespakket, hoeveel lessen je het beste kunt nemen, en wat het je uiteindelijk gaat kosten.

Tarieven
Praktijk pakket prijzen
Proefles + 25 rijlessen + praktijk-examen €1.420,00
Proefles + 35 rijlessen + praktijk-examen €1.865,00
Proefles + 45 rijlessen + praktijk-examen €2.320,00
Proefles + 55 rijlessen + praktijk-examen €2.775,00
Theorie pakket prijzen
Klassikaal: Theorieboek + online proef-examens + 5x theorieles + examen €165,00
Online: Theorie box (boek + online proef-examens) + examen €85,00
Losse tarieven
Proefles 60min. (zonder afname pakket) €60,00
Rijles 45min. €46,00
Tussentijdse toets €225,00
Tussentijdse toets bij afname pakket €200,00
Praktijkexamen €270,00
Theorie box (boek + online proef-examens) €34,50
Theorie-examen €52,50
*Tarieven per 01-12-2023
*Tarieven zijn incl. 21% btw en cbr kosten

Theorie
Voordat je een tussentijdse toets of  praktijk examen gaat doen moet je geslaagd zijn voor het theorie examen. Dit kan je doen tijdens of voordat je begint met je rijlessen. Je kunt een theorie examen doen als je 16 jaar of ouder bent.
Enkele maanden voordat je 16 wordt kan je al beginnen met leren en kunnen wij alvast een theorie-examen voor je reserveren. Als je het theorie certificaat behaald hebt is deze 1,5 jaar geldig.

Om te leren voor je theorie-examen kan je gebruik maken van ons theorie pakket en bij ons een cursus volgen. Bij dit theorie pakket zit een theorie boek, online leren, online proef-examens, 5 klassikale lessen en het theorie-examen bij het CBR. De klassikale lessen zijn op woensdag avond van 18:30 tot 20:00. LET OP: de klassikale lessen zijn een aanvulling op het boek en online leren. Je zult dus nog steeds thuis moeten leren en oefenen om goed voor te bereid te zijn op het examen.

Met een goede theorie opleiding slaag je sneller voor het examen, en belangrijker nog: je wordt er een veiligere verkeersdeelnemer van.

Mochten de data jou niet uitkomen of leer je liever zelf vanuit huis? Dan kan je ook kiezen voor het online pakket. Bij dit theorie pakket zit een theorie boek, online leren, online proef-examens en het theorie-examen bij het CBR.

Klik Hier voor de actuele cursus data en theorie tarieven

Rijlessen
Een rijles duurt bij ons 45 minuten en wij plannen altijd twee rijlessen achter elkaar in. Dit zodat je elke keer een blokles krijgt van 90minuten. Wil je liever een enkele les van 45 minuten rijden is dit ook in overleg mogelijk.

Waarom 45 minuten? Met een blokles van 1,5uur (90min.) heb je voldoende tijd om genoeg door te nemen tijdens de lessen en is de les niet te lang zodat je goed gefocust kan blijven. Uit onze ervaring blijkt dat deze methode het beste werkt. Zouden we lessen van 50 of 60 minuten geven dan heb je uiteindelijk dezelfde hoeveelheid lessen nodig alleen ben je nu voordeliger uit.

Alle leerlingen krijgen van ons een digitale instructie kaart. op deze kaart houd de instructeur jou vorderingen bij zodat je kunt zien wat je  allemaal hebt gedaan, wat je nog moet behandelen en wat er nog verbeterd moet worden. Alle lessen zijn opgebouwd in een logische volgorde (van makkelijk naar moeilijk). Deze instructie kaart is altijd in te zien en op verzoek kunnen wij deze naar jou E-mailen.

De praktijklessen verzorgen wij met de Ford fiësta. dit is een comfortabele, rookvrije auto met airco. je krijgt een vaste instructeur en mocht het onverhoopt toch gebeuren dan de instructeur niet kan door ziekte bijvoorbeeld, dan staat er een vervanger voor je klaar.

Na elke afspraak die je maakt kan je ervoor kiezen om van ons een E-mail te krijgen met de vervolg afspraken erop. Zo ben je altijd up to date van je rijlessen en eventueel jou les pakket.

Automaat
Als je tijdens de rijlessen merkt dat je veel moeite hebt met het schakelen of van te voren al weet dat je graag in een automaat wilt rijden dan kan je ervoor kiezen om je rijlessen en je examen hier in te doen. Het voordeel van een automaat is dat je minder handelingen hoeft te doen en de auto zichzelf aanpast aan je snelheid. Een nadeel van een automaat rijbewijs is dat je alleen in een automaat mag rijden en met een regulier rijbewijs je zowel in een automaat als in een schakel auto mag rijden. Heb je een automaat rijbewijs en wil je toch met een schakel auto rijden? Dan zal je opnieuw een praktijk examen moeten doen bij het cbr. De kosten van een automaat rijbewijs zijn gelijk aan die van een schakel.

Tussentijdse toets (niet verplicht)
Tijdens je praktijk opleiding kan je er voor kiezen een TTT (Tussentijdse toets) te nemen. Een TTT is een rit die net zo verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast aan het praktijk examen te wennen en eventuele nervositeit weg te nemen. Na afloop van de toets krijg je van de examinator advies mee van de dingen die wel of niet goed gingen. Tijdens de toets kan je ook vrijstelling verdienen voor het onderdeel bijzondere manoeuvres, die hoef je dan tijdens je eerst volgende examen niet meer te doen. Onderzoek van het SWOV (Stichting wetenschappelijk onderzoek verkeersveiligheid) heeft uitgewezen, dat de slaag kans met een TTT met 20% kan toenemen.

Praktijk examen
In verband met de vaak lange wachttijd van het CBR vragen wij altijd ruim op tijd  jou praktijk examen aan. Meestal als je op de helft bent van je rijopleiding. Je rijinstructeur begeleidt jou tot aan het examen en rijdt als jij dat wilt mee met jou examen.

In het CBR examencentrum maakt je eerst kennis met de examinator. Deze legt uit hoe het examen verloopt en controleert je identiteitsbewijs en je theoriecertificaat. Daarna volgt op de parkeerplaats een ogentest, waarbij je het kenteken van een stilstaande auto moet kunnen lezen op een afstand van ongeveer 25 meter. Vervolgens vraagt de examinator je een aantal voorbereidings- en controlehandelingen uit te voeren aan de examenauto.

Dan begint de rit. De examinator let onder meer op je beheersing van de auto, kijkgedrag, voorrang verlenen en het rekening houden met andere weggebruikers. Hij beoordeelt je op zeven examenonderdelen, zoals het in- en uitvoegen, het gedrag bij kruispunten en de bijzondere manoeuvres. Tijdens het examen rijdt je een gedeelte – zo’n tien tot vijftien minuten – zelfstandig naar een bepaalde bestemming. Als je voor dit praktijkexamen tijdens de tussentijdse toets een vrijstelling hebt verdiend voor de bijzondere manoeuvres, dan wordt dit onderdeel overgeslagen.

Je krijgt tijdens het examen alle gelegenheid te laten zien wat je kunt. Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld. Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer en of je de situatie meester bent. Kortom, de examinator bekijkt of je voldoende in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Direct na afloop vertelt de examinator in het examencentrum de uitslag.

Machtig ons met je DigiD
Voordat dat wij voor jou een tussentijdse toets of een praktijk examen kunnen reserveren, moet je ons daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met je DigiD. Je gaat dan naar www.mijn.cbr.nl en klik op machtig mijn rijschool. Hierbij heb je ons rijschool registratienummer nodig, dat is 7374A2.

Gezondheidsverklaring
Voordat wij een praktijk examen voor je aan kunnen vragen moet er een Gezondheidsverklaring ingediend worden. Het indienen van de gezondheidsverklaring gaat op de zelfde manier als het machtigen. Je gaat naar www.mijn.cbr.nl en klikt op mijn Gezondheidsverklaring (Eigenverklaring). De kosten voor een Gezondheidsverklaring zijn €41,50 deze kunt je direct per iDeal betalen. De Gezondheidsverklaring is 3 jaar geldig en moet daarom ook niet eerder aangevraagd worden dan dat de rijschool het aangeeft. Bij twijfel overleg even!

Klik hier om naar mijn.cbr.nl te gaan om ons te machtigen en om je gezondheidsverklaring in te dienen.