Van Bokhorst opleidingen. Sinds 1971.

Slagen doe je bij Van Bokhorst Opleidingen!

We begrijpen dat je door het groot aantal rijscholen op het moment de bomen door het bos niet meer kan zien, want wat is nou een goede rijschool?

En je mag bij het kiezen van een verkeersschool best kritisch zijn. Een rijopleiding volg je immers maar een keer in je leven. Bij van Bokhorst Opleidingen ben je verzekerd van een rij opleider met al ruim 45 jaar ervaring! (sinds 1971)

Onze instructeurs zijn vriendelijke mensen die graag een versnelling hoger gaan als je een ‘talent` bent, maar ook het geduld hebben als het even wat moeilijker gaat.

We begeleiden je op een vriendelijke en ontspannen manier naar dat ene moment waar het om gaat: Je rijbewijs!

En misschien wel nog belangrijker, we zorgen er voor dat je straks met je rijbewijs een verantwoorde, veilige en sociale verkeersdeelnemer bent!

Dit kunt je van ons verwachten:

  • Vaste instructeur!
  • Uitsluitend nieuwe lesauto`s!
  • Zeer effectieve lesmethodes!
  • Ervaren en gekwalificeerde instructeurs!
  • Geen wachttijd, dus gelijk beginnen met lessen!
  • Zeer concurrerende les prijzen!
  • ervaren rijschool sinds 1971!
  • Zeer goede slagingspercentages!

 

dus kortom bij van Bokhorst zit je goed!

 

Hoe gaat het in zijn werk

Proef rijles

Als je je aanmeld om bij ons te beginnen met de rijopleiding, nemen wij altijd eerst een intake (proef rijles) af.

Dit is een eerste rijles en aan de hand daarvan neemt de instructeur waar of je al vaardigheden bezit en hoe snel je nieuwe vaardigheden aan leert.

Aan het einde van de intake bespreek je samen met de instructeur wat je allemaal kan verwachten tijdens  de rijlessen en het examen. Ook bespreek je wat de mogelijkheden zijn m.b.t. een lespaket, hoeveel lessen je het beste kunt nemen, en wat het je uiteindelijk gaat kosten. De intake is altijd gratis als je besluit verder te gaan bij ons met je rijopleiding.

Theorie

Voordat je praktijk examen gaat doen moet je geslaagd zijn voor het theorie examen. Je kunt een theorie examen afleggen als je 16,5 jaar of ouder bent.
Enkele maanden voordat je 16,5 wordt kunnen wij wel alvast een examen voor je reserveren, het theorie certificaat is 1,5 jaar geldig.

Iedere maand verzorgen wij een theorie cursus. De theorie cursus is verdeeld over 3 avonden en 1 zaterdag. Tijdens de avonden doorloop je een complete theorie opleiding en de zaterdag is volledig besteed aan examen training.
De examen training wordt door ons verzorgt met een systeem dat nagenoeg gelijk is aan het nieuwe CBR examen.

Ook krijg je bij deze cursus een inlog code waarmee je thuis online de behandelde stof nog eens kan oefenen aan de hand van 8 tentamens.
Na de cursus kan je met dezelfde inlog code nog eens 10 proefexamens maken en zijn er 51 3D situaties waarbij je zelf de correct volgorde van voorrang verlenen moet aangeven.

En extra handig! het theorie examens is in Deventer bij het CBR, wij verzorgen het vervoer vanaf de rijschool naar je theorie examen en weer terug.

Heb je zelf al geleerd maar heb je net een beetje meer ondersteuning nodig? Je kan dan ook alleen voor de zaterdag training kiezen.

Met een goede theorie opleiding slaag je sneller voor het examen, en belangrijker nog: je wordt er een veiligere verkeersdeelnemer van.

 

 

De theorie cursus van januari (2018)  vind plaats op:
Woensdag                03-01-2018 van 19:00 tot 21:00 theorie les
Donderdag            04-01-2018 van 19:00 tot 21:00 theorie les
Dinsdag                  09-01-2018 van 19:00 tot 21:00 theorie les
Zaterdag                 13-01-2018 van 09:00 tot 12:30 examen training

Theorie examen op:

16-01-2018 om 09:40 in Deventer vertrek vanaf de rijschool 08:55
16-01-2018 om 11:40 in Deventer vertrek vanaf de rijschool 10:55

 

Theorie examens van de cursus van november 2017

28-11-2017 om 09:00 in Deventer vertrek vanaf de rijschool 08:15
05-12-2017 om 12:40 in Deventer vertrek vanaf de rijschool 11:55

 

 

Wil je je aanmelden voor een theorie cursus? Dat kan via deze site, bellen naar 055 – 3 550 550 of via whatssap naar 06 40 43 43 30.

Rijlessen

Alle leerlingen krijgen van ons een digitale instructie kaart. op deze kaart houd de instructeur jou vorderingen bij zodat je kunt zien wat je  allemaal hebt gedaan, wat je nog moet behandelen en wat er nog verbeterd moet worden. Alle lessen zijn opgebouwd in een logische volgorde (van makkelijk naar moeilijk). Deze instructie kaart is altijd in te zien en op verzoek kunnen wij deze naar jou E-mailen.

Rijlessen verzorgen wij met de KIA c`eed en de Ford fiësta. dit is een comfortabele, rookvrije auto met airco. je krijgt een vaste instructeur en mocht het onverhoopt toch gebeuren dan de instructeur niet kan door ziekte bijvoorbeeld, dan staat er een vervanger voor je klaar.

Na elke afspraak die je maakt kan je ervoor kiezen om van ons een E-mail te krijgen met de vervolg afspraken erop. Zo ben je altijd up to date van je rijlessen en eventueel jou les pakket.

Automaat

Als je tijdens de rijlessen merkt dat je veel moeite hebt met het schakelen of van te voren al weet dat je graag in een automaat wilt rijden dan kan je ervoor kiezen om je rijlessen en je examen hier in te doen. Het voordeel van een automaat is dat je minder handelingen hoeft te doen en de auto zichzelf aanpast aan je snelheid. Een nadeel van een automaat rijbewijs is dat je alleen in een automaat mag rijden en met een regulier rijbewijs je zowel in een automaat als in een schakel auto mag rijden. Heb je een automaat rijbewijs en wil je toch met een schakel auto rijden? Dan zal je opnieuw een praktijk examen moeten doen bij het cbr. De kosten van een automaat rijbewijs zijn gelijk aan die van een schakel.

Tussentijdse toets (niet verplicht)

Tijdens je praktijk opleiding kan je er voor kiezen een TTT (Tussentijdse toets) te nemen. Een TTT is een rit die net zo verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast aan het praktijk examen te wennen en eventuele nervositeit weg te nemen. Na afloop van de toets krijg je van de examinator advies mee van de dingen die wel of niet goed gingen. Tijdens de toets kan je ook vrijstelling verdienen voor het onderdeel bijzondere manoeuvres, die hoef je dan tijdens je eerst volgende examen niet meer te doen. Onderzoek van het SWOV (Stichting wetenschappelijk onderzoek verkeersveiligheid) heeft uitgewezen, dat de slaag kans met een TTT met 20% kan toenemen.

Praktijk examen

In verband met de vaak lange wachttijd van het CBR vragen wij altijd ruim op tijd  jou praktijk examen aan. Meestal als je op de helft bent van je rijopleiding. Je rijinstructeur begeleidt jou tot aan het examen en rijdt als jij dat wilt mee met jou examen.

In het CBR examencentrum maakt je eerst kennis met de examinator. Deze legt uit hoe het examen verloopt en controleert je identiteitsbewijs en je theoriecertificaat. Daarna volgt op de parkeerplaats een ogentest, waarbij je het kenteken van een stilstaande auto moet kunnen lezen op een afstand van ongeveer 25 meter. Vervolgens vraagt de examinator je een aantal voorbereidings- en controlehandelingen uit te voeren aan de examenauto.

Dan begint de rit. De examinator let onder meer op je beheersing van de auto, kijkgedrag, voorrang verlenen en het rekening houden met andere weggebruikers. Hij beoordeelt je op zeven examenonderdelen, zoals het in- en uitvoegen, het gedrag bij kruispunten en de bijzondere manoeuvres. Tijdens het examen rijdt je een gedeelte – zo’n tien tot vijftien minuten – zelfstandig naar een bepaalde bestemming. Als je voor dit praktijkexamen tijdens de tussentijdse toets een vrijstelling hebt verdiend voor de bijzondere manoeuvres, dan wordt dit onderdeel overgeslagen.

Je krijgt tijdens het examen alle gelegenheid te laten zien wat je kunt. Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld. Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer en of je de situatie meester bent. Kortom, de examinator bekijkt of je voldoende in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Direct na afloop vertelt de examinator in het examencentrum de uitslag.

Machtig ons met je DigiD

Voordat dat wij voor jou een tussentijdse toets of een praktijk examen kunnen reserveren, moet je ons daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met je DigiD. Je gaat dan naar www.mijn.cbr.nl en klik op machtig mijn rijschool. Hierbij heb je ons rijschool registratienummer nodig, dat is 7374A2.

Eigenverklaring/ Gezondheidsverklaring

Voordat wij een praktijk examen voor je aan kunnen vragen moet er een Eigenverklaring/ Gezondheidsverklaring in gediend worden. Vanaf 01-11-2017 moet elke kandidaat dit zelf doen en mogen wij het als rijschool niet meer doen. Het indienen van de gezondheidsverklaring gaat op de zelfde manier als het machtigen. Je gaat naar www.mijn.cbr.nl en klikt op mijn Gezondheidsverklaring (Eigenverklaring). De kosten voor een eigenverklaring zijn €33,80 deze kunt je direct per iDeal betalen. De eigenverklaring is 1 jaar geldig en moet daarom ook niet eerder aangevraagd worden dan dat de rijschool het aangeeft. Bij twijfel overleg even!

 

Tarieven per 01-01-2017

Pakket theorie
Theorie cursus klassikaal + theorie examen + vervoer naar CBR €110,-
complete theorie opleiding online + Theorie examen €82,50
Pakketten praktijk
1e tien rijlessen (daarna alleen losse rijlessen mogelijk) €300,00
25 rijlessen + Praktijk examen €965,00
35 rijlessen + Praktijk examen €1265,00
45 rijlessen + Praktijk examen €1575,00
 55 rijlessen + Praktijk examen  €1885,00
Losse prijzen
Theorie boek huur (borg €20,- en €10,- retour bij inleveren) €10,00
Theorie boek koop €19,95
complete theorie opleiding online €49,95
Theorie examen training zaterdag €35,00
Theorie examen €37,50
Intake (altijd contant of pin vooraf) €37,50  nu gratis!
Rijles €31,50
Tussentijdse toets los €150,00
Tussentijdse toets bij afsluiten pakket €120,00
Praktijk examen €200,00