Van Bokhorst opleidingen. Sinds 1971.

Pakket vanaf €997,50!

 

Dit kunt je van ons verwachten:

  • Vaste instructeur!
  • Uitsluitend nieuwe lesauto`s!
  • Zeer effectieve lesmethodes!
  • Ervaren en gekwalificeerde instructeurs!
  • Geen wachttijd, dus gelijk beginnen met lessen!
  • Zeer concurrerende les prijzen!
  • ervaren rijschool sinds 1971!
  • Zeer goede slagingspercentages!

Hoe gaat het in zijn werk

Proef rijles
Als je je aanmeld om bij ons te beginnen met de rijopleiding, nemen wij altijd eerst een intake (proef rijles) af.

Dit is een eerste rijles en aan de hand daarvan neemt de instructeur waar of je al vaardigheden bezit en hoe snel je nieuwe vaardigheden aan leert.

Aan het einde van de intake bespreek je samen met de instructeur wat je allemaal kan verwachten tijdens  de rijlessen en het examen. Ook bespreek je wat de mogelijkheden zijn m.b.t. een lespaket, hoeveel lessen je het beste kunt nemen, en wat het je uiteindelijk gaat kosten. De intake is altijd gratis als je besluit verder te gaan bij ons met je rijopleiding.

Theorie
Voordat je praktijk examen gaat doen moet je geslaagd zijn voor het theorie examen. Je kunt een theorie examen doen als je 16 jaar of ouder bent.
Enkele maanden voordat je 16 wordt kunnen wij wel alvast een examen voor je reserveren, het theorie certificaat is 1,5 jaar geldig.

Iedere maand verzorgen wij een theorie cursus. De theorie cursus is verdeeld over 5 avonden met aansluitend het examen. Tijdens de avonden doorloop je een complete theorie opleiding met tentamens per hoofdstuk en proefexamens. Wij gebruiken een systeem dat nagenoeg gelijk is aan het nieuwe CBR examen. Het theorie examen is in Deventer bij het CBR, wij verzorgen het vervoer vanaf de rijschool naar je theorie examen en weer terug.

Met een goede theorie opleiding slaag je sneller voor het examen, en belangrijker nog: je wordt er een veiligere verkeersdeelnemer van.

Mochten de data`s jou niet uitkomen, dan kan je ook kiezen voor een online theorie cursus.

Klik Hier voor de actuele cursus data

 

Rijlessen
Alle leerlingen krijgen van ons een digitale instructie kaart. op deze kaart houd de instructeur jou vorderingen bij zodat je kunt zien wat je  allemaal hebt gedaan, wat je nog moet behandelen en wat er nog verbeterd moet worden. Alle lessen zijn opgebouwd in een logische volgorde (van makkelijk naar moeilijk). Deze instructie kaart is altijd in te zien en op verzoek kunnen wij deze naar jou E-mailen.

Rijlessen verzorgen wij met de KIA c`eed en de Ford fiësta. dit is een comfortabele, rookvrije auto met airco. je krijgt een vaste instructeur en mocht het onverhoopt toch gebeuren dan de instructeur niet kan door ziekte bijvoorbeeld, dan staat er een vervanger voor je klaar.

Na elke afspraak die je maakt kan je ervoor kiezen om van ons een E-mail te krijgen met de vervolg afspraken erop. Zo ben je altijd up to date van je rijlessen en eventueel jou les pakket.

Automaat
Als je tijdens de rijlessen merkt dat je veel moeite hebt met het schakelen of van te voren al weet dat je graag in een automaat wilt rijden dan kan je ervoor kiezen om je rijlessen en je examen hier in te doen. Het voordeel van een automaat is dat je minder handelingen hoeft te doen en de auto zichzelf aanpast aan je snelheid. Een nadeel van een automaat rijbewijs is dat je alleen in een automaat mag rijden en met een regulier rijbewijs je zowel in een automaat als in een schakel auto mag rijden. Heb je een automaat rijbewijs en wil je toch met een schakel auto rijden? Dan zal je opnieuw een praktijk examen moeten doen bij het cbr. De kosten van een automaat rijbewijs zijn gelijk aan die van een schakel.

Tussentijdse toets (niet verplicht)
Tijdens je praktijk opleiding kan je er voor kiezen een TTT (Tussentijdse toets) te nemen. Een TTT is een rit die net zo verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast aan het praktijk examen te wennen en eventuele nervositeit weg te nemen. Na afloop van de toets krijg je van de examinator advies mee van de dingen die wel of niet goed gingen. Tijdens de toets kan je ook vrijstelling verdienen voor het onderdeel bijzondere manoeuvres, die hoef je dan tijdens je eerst volgende examen niet meer te doen. Onderzoek van het SWOV (Stichting wetenschappelijk onderzoek verkeersveiligheid) heeft uitgewezen, dat de slaag kans met een TTT met 20% kan toenemen.

Praktijk examen
In verband met de vaak lange wachttijd van het CBR vragen wij altijd ruim op tijd  jou praktijk examen aan. Meestal als je op de helft bent van je rijopleiding. Je rijinstructeur begeleidt jou tot aan het examen en rijdt als jij dat wilt mee met jou examen.

In het CBR examencentrum maakt je eerst kennis met de examinator. Deze legt uit hoe het examen verloopt en controleert je identiteitsbewijs en je theoriecertificaat. Daarna volgt op de parkeerplaats een ogentest, waarbij je het kenteken van een stilstaande auto moet kunnen lezen op een afstand van ongeveer 25 meter. Vervolgens vraagt de examinator je een aantal voorbereidings- en controlehandelingen uit te voeren aan de examenauto.

Dan begint de rit. De examinator let onder meer op je beheersing van de auto, kijkgedrag, voorrang verlenen en het rekening houden met andere weggebruikers. Hij beoordeelt je op zeven examenonderdelen, zoals het in- en uitvoegen, het gedrag bij kruispunten en de bijzondere manoeuvres. Tijdens het examen rijdt je een gedeelte – zo’n tien tot vijftien minuten – zelfstandig naar een bepaalde bestemming. Als je voor dit praktijkexamen tijdens de tussentijdse toets een vrijstelling hebt verdiend voor de bijzondere manoeuvres, dan wordt dit onderdeel overgeslagen.

Je krijgt tijdens het examen alle gelegenheid te laten zien wat je kunt. Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld. Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer en of je de situatie meester bent. Kortom, de examinator bekijkt of je voldoende in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Direct na afloop vertelt de examinator in het examencentrum de uitslag.

Machtig ons met je DigiD
Voordat dat wij voor jou een tussentijdse toets of een praktijk examen kunnen reserveren, moet je ons daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met je DigiD. Je gaat dan naar www.mijn.cbr.nl en klik op machtig mijn rijschool. Hierbij heb je ons rijschool registratienummer nodig, dat is 7374A2.

Gezondheidsverklaring
Voordat wij een praktijk examen voor je aan kunnen vragen moet er een Eigenverklaring/Gezondheidsverklaring ingediend worden. Vanaf 01-11-2017 moet elke kandidaat dit zelf doen. Het indienen van de gezondheidsverklaring gaat op de zelfde manier als het machtigen. Je gaat naar www.mijn.cbr.nl en klikt op mijn Gezondheidsverklaring (Eigenverklaring). De kosten voor een eigenverklaring zijn €34,80 deze kunt je direct per iDeal betalen. De eigenverklaring is 1 jaar geldig en moet daarom ook niet eerder aangevraagd worden dan dat de rijschool het aangeeft. Bij twijfel overleg even!

 

Tarieven per 01-01-2018

Theorie:
Theorie boek huur (borg €20,- en €10,- retour bij inleveren) €10,00
Theorie boek koop €19,95
Theorie oefen cd-rom €15,00
complete theorie opleiding online €49,95
Theorie examen €38,00
Theorie acties:
Theorie cursus klassikaal + theorie examen + vervoer naar CBR €110,00
complete theorie opleiding online + Theorie examen €85,00
Praktijk:
Intake (gratis bij vervolgen rijopleiding) €40,00 
Rijles €32,50
Tussentijdse toets €155,00
Praktijk examen €205,00
Praktijk acties:
1e tien rijlessen €310,00
25 rijlessen + Praktijk examen €997,50
35 rijlessen + Praktijk examen €1317,50
45 rijlessen + Praktijk examen €1637,50
55 rijlessen + Praktijk examen €1957,50
Tussentijdse toets bij afsluiten pakket €125,00