Van Bokhorst opleidingen. Sinds 1971.

2 to drive

Met 2toDrive kun jij eerder je rijbewijs halen. Je hoeft je niet te registreren voor 2toDrive en mag vanaf 16,5 jaar starten met autolessen. Vanaf 17 jaar kun je het rijexamen afleggen. Geslaagd en je rijbewijs in de pocket? Dan mag je tot je 18e de weg op onder begeleiding van een coach. Wel zo handig toch?

2toDrive bestaat sinds 2011 en is ingevoerd om de verkeersveiligheid te vergroten. Sinds de start hebben al veel jongeren vervroegd hun rijbewijs gehaald. Beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat jij onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen. Zo word jij een zelfverzekerdere bestuurder en heb je minder kans op brokken in het verkeer.

Ben je geslaagd voor het praktijkexamen dan kan je bij je eigen gemeente het rijbewijs aan vragen. De gemeente geeft het rijbewijs af als je via www.2todrive.nl een begeleiderspas hebt gekregen. Op deze pas staan de namen van maximaal vijf personen die de je als je coaches hebt aangewezen.

Begeleider(s)

De beginnend bestuurder mag 1 tot 5 begeleiders opgeven die aan de eisen voldoen en hem of haar tot de 18e verjaardag begeleiden. De begeleider(s) -die de rol van coach krijgt toebedeeld- moet een geldige pas kunnen tonen, die door de aspirant bestuurder aangevraagd moet worden bij het RDW (Rijksdienst voor het wegverkeer). Aan deze begeleiders zijn eisen gesteld.

  • Minimaal 5 jaar het rijbewijs B hebben
  • Geen zware verkeersdelicten hebben begaan
  • Nooit in een vorderingsprocedure terecht zijn gekomen
  • Minimaal 27 jaar oud
  • Niet onder invloed zijn van drugs, alcohol of medicijnen
  • Zich tijdens de begeleiding altijd kunnen legitimeren
  • Rijinstructeurs mogen ook als coach optreden. Er geldt dan geen leeftijds eis en vervalt de eis van minimaal 5 jaar in het bezit van een rijbewijs. Wel dienen zij in het bezit te zijn van een geldig WRM certificaat.

Rijden zonder begeleider

Ben je geslaagd voor het praktijk examen en rij je zonder begeleider dan volgt hier een sanctie op, het ongeldig verklaren van het rijbewijs. Dit betekent dat je alsnog moet wachten tot je 18 jaar oud bent en dan weer opnieuw zowel je theorie-examen, als je praktijkexamen moet afleggen. Tevens ben je (mede)verantwoordelijk voor je begeleider. Verkeert deze tijdens de begeleiding onder invloed van verdovende middelen, dan zal je ook weer opnieuw de bovenomschreven examens moeten doen, ná het bereiken van de dag dat je 18 jaar geworden bent.

Kijk voor meer informatie op de site van 2todrive

www.2todrive.nl