Van Bokhorst opleidingen. Sinds 1971.

Camper rijbewijs

U heeft een camper of een lichte vrachtauto of bestelauto. Zolang de toegestane maximum massa kleiner is dan 3500 kg heeft u alleen een rijbewijs B nodig.

Wilt u een zwaardere camper/vrachtauto besturen, maar word u geen beroepschauffeur dan is rijbewijs C1 (camperrijbewijs) ideaal voor u. Voorwaarde is wel dat de toegestane maximum massa ligt tussen 3500 kg en 7500 kg. Ook mag u niet meer dan 8 passagiers kunnen vervoeren. Natuurlijk mag u eventueel een aanhanger trekken met deze vrachtauto/camper. De aanhangwagen mag niet zwaarder wegen dan 750 kg. Weegt de aanhangwagen meer, dan heeft u rijbewijs C1E nodig.

Examens

Voor camperrijbewijs C1 moet u minimaal 18 jaar zijn en in het bezit zijn van rijbewijs B. Om het camperrijbewijs C1 te halen moet u twee theorie-examens en een praktijk-examen afleggen. Ook dient u zicht medisch laten keuren door een arts.

De theorie is minder moeilijk dan voor de beroepschauffeur en het rijden in een lichter en kleinere vrachtwagen is ook eenvoudiger. Verschil is dat bij het rijbewijstraject de beroepsvaardigheden ontbreken (bijvoorbeeld kennis vergunningen, basiskennis techniek (hoe werkt een motor) en laden/lossen).

Voordat u met de praktijk begint moet u eerst 2 schriftelijke theorie-examen afleggen in de volgende vakken :

  • RV1 onderdeel verkeer (25 vragen)
  • en onderdeel techniek light (15 vragen)
  • R2C wegvervoer administratie (40 vragen).

Uiteraard maken wij graag een offerte voor u op maat.