Van Bokhorst opleidingen. Sinds 1971.

Camper rijbewijs (C1)


Heeft u een camper, lichte vrachtauto of bestelauto. Zolang de toegestane maximum massa kleiner is dan 3500 kg heeft u alleen een rijbewijs B nodig.

Wilt u een zwaardere camper/vrachtauto besturen, maar word u geen beroepschauffeur dan is rijbewijs C1 (camperrijbewijs) ideaal voor u. Voorwaarde is wel dat de toegestane maximum massa ligt tussen 3500 kg en 7500 kg. Ook mag u niet meer dan 8 passagiers kunnen vervoeren. Natuurlijk mag u eventueel een aanhanger trekken met deze vrachtauto/camper. De aanhangwagen mag niet zwaarder wegen dan 750 kg. Weegt de aanhangwagen meer, dan heeft u rijbewijs C1E nodig.

Lessen en examens

Voor camperrijbewijs C1 moet u minimaal 18 jaar zijn en in het bezit zijn van rijbewijs B. Om het camperrijbewijs C1 te halen moet u twee theorie-examens en een praktijk-examen afleggen. Ook dient u zicht medisch laten keuren door een arts.

De theorie is minder moeilijk dan voor de beroepschauffeur en het rijden in een lichter en kleinere vrachtwagen is ook eenvoudiger.

Voordat u met de praktijk lessen mag beginnen moet u eerst 2 theorie-examens afleggen in de volgende vakken :

  • RV1 light (onderdeel verkeer en techniek light 40 vragen)
  • R2C (wegvervoer administratie 40 vragen)

De praktijk lessen en het examen doet u bij van Bokhorst opleidingen in een handgeschakelde Mercedes-Benz Atego. Tijdens de opleiding richten we ons op de onderdelen: rijklaar controle, professioneel rijgedrag, verkeersgedrag, bijzondere verrichtingen, voertuigbeheersing en ergonomie en veiligheid.

Na het volgen van de rijlessen doet u natuurlijk praktijk examen. Het CBR komt naar van Bokhorst opleidingen en uw examen start dan ook vanuit onze rijschool in Apeldoorn. Het praktijk examen duurt 85minuten en bestaat uit de volgende onderdelen.

  • voorbereiding en controle van het voertuig en de papieren.
  • rijden binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen. Tijdens het examen moet u aantonen het voertuig in alle facetten onder uiteenlopende omstandigheden te beheersen.
  • bijzondere verrichtingen, zoals een bocht achteruit rijden en keren door middel van steken.
  • navigatie opdracht. Zonder aanwijzing van de examinator rijdt u een deel van het examen uw eigen route. De examinator bepaalt de plaats waar u heen rijdt.
Tarieven Camper/lichte vrachtauto (C1)
theorie pakket prijzen
Online theorie cursus (Camper pakket) incl. RV1 Light en R2c examen  €             350,00
Praktijk pakket prijzen C1
12 rijlessen + praktijk examen  €                 995,00
16 rijlessen + praktijk examen  €             1.205,00
20 rijlessen + praktijk examen  €             1.415,00
24 rijlessen + praktijk examen  €             1.625,00
Losse tarieven C1
proefles 50 min.  €                    60,00
les 50 min  €                    60,00
praktijk examen  €                 345,00
Theorie examen RV1  €                    47,50
Theorie examen R2C  €                    47,50
*Tarieven vanaf 01-01-2021
*Alle prijzen zijn inclusief 21% btw en cbr kosten