Van Bokhorst opleidingen. Sinds 1971.

Kleine vrachtauto/ Camper rijbewijs (C1)


Heeft u een camper, lichte vrachtauto of bestelauto. Zolang de toegestane maximum massa kleiner is dan 3500 kg heeft u alleen een rijbewijs B nodig.

Wilt u een zwaardere camper/vrachtauto besturen, maar word u geen beroepschauffeur dan is rijbewijs C1 (camperrijbewijs) ideaal voor u. Voorwaarde is wel dat de toegestane maximum massa ligt tussen 3500 kg en 7500 kg. Ook mag u niet meer dan 8 passagiers kunnen vervoeren. Natuurlijk mag u eventueel een aanhanger trekken met deze vrachtauto/camper. De aanhangwagen mag niet zwaarder wegen dan 750 kg. Weegt de aanhangwagen meer, dan heeft u rijbewijs C1E nodig.

Tarieven Kleine vrachtauto/ Camper
Praktijk pakket prijzen C-1
8 praktijklessen + praktijkexamen €1.070,00
10 praktijklessen + praktijkexamen €1.225,00
12 praktijklessen + praktijkexamen €1.380,00
Theorie pakket prijzen
Online-theorie cursus compleet incl. examen €185,00
Losse tarieven C-1
Proefles/ intake 50min. €77,50
Praktijkles C-1 50 min €77,50
Praktijkexamen €450,00
Theorieles privé 50min. €50,00
Theorie-examen RVM1 €60,00
Praktijk pakket prijzen C1-E
8 praktijklessen + praktijkexamen €1.135,00
Losse tarieven C1-E
Praktijkles C1E 50 min €82,50
Praktijkexamen €475,00
*Tarieven per 08-05-2024
*Tarieven zijn incl. 21% btw en CBR kosten

Theorie

Voordat u praktijkexamen mag afleggen moet u geslaagd zijn voor het theorie examen RVM1 (verkeer, techniek, lading en administratie). De theorie leert u gemakkelijk middels ons theorie pakket. Doormiddel van een theoriemap die u bij ons aankoopt leert u op een efficiënte manier de theorie wanneer het u uitkomt. In deze map zit een code waarmee u online proefexamens kan maken voor uw examen. Het theorie examens kunt u via ons inplannen.

Mocht u toch liever klassikaal theorieles volgen behoort dit ook tot de mogelijkheden. Neem hiervoor contact op met ons kantoor.

Intake / Proefles

Iedere opleiding C1 start met een vrijblijvende proefles. Tijdens deze proefles van 50 minuten neemt de docent waar of u al vaardigheden bezit en hoe snel u nieuwe vaardigheden aanleert. Zo kunnen wij het juiste pakket en de lessen op maat aanbieden. Aan het einde van de intake bespreekt u samen met de instructeur wat er allemaal verwacht kan worden tijdens  de praktijklessen en het praktijk-examen.

Praktijkopleiding C1

Om de opleiding voor het rijbewijs C1 te volgen moet u in het bezit zijn van een geldig autorijbewijs B.
De praktijklessen worden gegeven met een handgeschakelde Mercedes Atego.
Tijdens deze praktijklessen bereidt onze vakbekwame docent u voor op het praktijkexamen.
Er wordt onder meer aandacht besteed aan de voorbereiding en controle van het voertuig, de papieren,
het rijden binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtype en
bijzondere verrichtingen zoals een bocht achteruit.
Aan het eind van deze opleiding beheers je het voertuig in alle facetten en onder uiteenlopende omstandigheden.

De praktijk lessen kunt u combineren met de theorie opleiding, wel moet u geslaagd zijn voor het theorie-examens RVM1 voordat u het praktijkexamen C1 doet. Het is daarom aan te raden eerst uw theorie-examen te behalen en daarna te beginnen aan de praktijk opleiding.

Alle praktijklessen en het examen starten bij ons vanaf de rijschool in Apeldoorn aan de Lage brink 67. Onze rijschool is goedgekeurd door het CBR als locatie om praktijkexamens af te leggen.

Praktijkopleiding C1E

Om de opleiding voor het rijbewijs C1E (kleine vrachtauto met aanhanger) te volgen moet u in het bezit zijn van een geldig rijbewijs C1. Er hoeft voor het rijbewijs C1E geen theorie examen behaald te worden.

De opleiding en het examen worden met onze Mercedes Atego en een 6,25 meter lange middenas aanhangwagen verzorgd. Tijdens de rijlessen wordt er geoefend om rekening te houden met de lengte, breedte en hoogte van de combinatie. Een belangrijk onderdeel van de rijlessen en het examen zijn de bijzondere verrichtingen.

Na het behalen van het praktijkexamen C1E mag u een aanhanger trekken met een toegestane maximummassa van meer dan 750 kg. De massa van het motorvoertuig en de aanhanger is maximaal 12.000 kg.

Medische keuring

Voordat u uw praktijkexamen C1 en/of C1E kunt reserveren, moet u medisch zijn goedgekeurd. U moet hiervoor een Gezondheidsverklaring indienen en u laten keuren door een bedrijfsarts of gecertificeerde arbodienst.  Als u medisch bent goedgekeurd, wordt er een Verklaring van geschiktheid naar de RDW verstuurd. Deze is 1 jaar geldig.