Van Bokhorst opleidingen. Sinds 1971.

Vrachtauto rijbewijs bij van Bokhorst opleidingen!

Wij verzorgen al jarenlang de rijopleiding voor het vrachtauto rijbewijs. Met onze jarenlange ervaring (sinds 1971!) streven wij er nog steeds naar om een zo compleet mogelijke chauffeur op de weg te zetten.

Natuurlijk, ook hier is voertuigbeheersing voor een groot deel van belang, maar ook zeker de theoretische en technische kennis van het rijden met een groot voertuig. Met een vrachtwagen steekt u immers met kop en schouders boven de rest van de weggebruikers uit.

Voor het rijden met een kleinere vrachtauto C1 gelden andere eisen en tarieven. Klik hier om naar het C1 rijbewijs te gaan.

Praktijk pakket prijzen C  excl. BTW
16 rijlessen + praktijkexamen  €1.430,00
20 rijlessen + praktijkexamen  €1.670,00
24 rijlessen + praktijkexamen  €1.900,00
28 rijlessen + praktijkexamen  €2.140,00
Toets besloten terrein + praktische toets  €730,00
Theorie pakket prijzen excl. BTW
Online-theorie cursus compleet (rijbewijs) incl. examens  €350,00
Online-theorie cursus compleet (code95) incl. examens  €425,00
Losse tarieven C excl. BTW
Proefles 100 min.  €120,00
Praktijkles 50 min.  €63,00
Praktijkexamen  €425,00
Toets besloten terrein  €295,00
Praktische toets  €435,00
Theorie-les per 50min.  €40,00
Theorie-examen RV1  €52,75
Theorie-examen R2C  €52,75
Theorie-examen V2C  €52,75
Theorie-examen V3C  €57,75
*Tarieven per 01-12-2022
*Tarieven zijn excl. 21% btw

Rijbewijs C met of zonder code95?

Om beroepschauffeur te worden moet u uw vrachtauto rijbewijs halen met code95.  Hiervoor moet u 3 theorie examens halen: RV1 (verkeer en techniek), V2C (administratie) en V3C (administratie cases). Ook moet u geslaagd zijn voor het praktijkexamen en de toets besloten terrein en de praktische toets.

Om uw alleen uw vrachtauto rijbewijs te halen moet u geslaagd zijn voor de theorie examens RV1 (verkeer en techniek) en R2C (administratie). Ook moet het Praktijk examen gedaan worden.

Intake / Proefles

Iedere opleiding C start met een vrijblijvende proefles. Tijdens deze proefles van 100 minuten neemt de docent waar of u al vaardigheden bezit en hoe snel u nieuwe vaardigheden aanleert. Zo kunnen wij het juiste pakket en de lessen op maat aanbieden aan uw vaardigheden. Aan het einde van de intake bespreekt u samen met de instructeur wat er allemaal verwachten kan worden tijdens  de praktijklessen en de examens.

Praktijkopleiding vrachtwagen rijbewijs

Om de opleiding voor het rijbewijs C te volgen moet u in het bezit zijn van een geldig autorijbewijs B.
De praktijklessen worden gegeven met een Daf 106 waardoor u gelijk al het echte chauffeurs gevoel krijgt .
Tijdens deze praktijklessen bereidt onze vakbekwame docent u voor op het praktijkexamen.
Er wordt onder meer aandacht besteed aan de voorbereiding en controle van het voertuig en papieren,
het rijden binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtype en
bijzondere verrichtingen zoals een bocht achteruit.
Aan het eind van deze opleiding beheers je het voertuig in alle facetten en onder uiteenlopende omstandigheden.

De praktijk lessen kunt u gemakkelijk combineren met de theorie opleidingen, wel moet u geslaagd zijn voor de theorie-examens RV1 en V2C voordat u het praktijkexamen C doet. Natuurlijk kunt u ook eerst uw theorie-examens behalen waarna u begint aan de praktijk opleiding.

Alle praktijklessen en het examen starten bij ons vanaf de rijschool in Apeldoorn aan de Lage brink 67. Onze rijschool is goedgekeurd door het CBR als locatie om praktijkexamens af te leggen.

Medische keuring

Voordat u uw praktijkexamen C kunt reserveren, moet u medisch zijn goedgekeurd. U moet hiervoor een Gezondheidsverklaring indienen en u laten keuren door een bedrijfsarts of gecertificeerde arbodienst.  Als u medisch bent goedgekeurd, wordt er een Verklaring van geschiktheid naar de RDW verstuurd. Deze is 1 jaar geldig.

Snelheid en kwaliteit? het kan!

Het bedrijfsleven vraagt snelheid en kwaliteit. Het is immers belangrijk om een (aspirant) chauffeur zo snel mogelijk aan het werk te hebben. Van Bokhorst Opleidingen speelt hierop in door compact opleidingen te verzorgen. Zo kan ieder onderdeel snel en succesvol afgerond worden en met een zeer goede kwaliteit.