Van Bokhorst opleidingen. Sinds 1971.

Vrachtauto rijbewijs bij van Bokhorst opleidingen!

Wij verzorgen al jarenlang de rijopleiding voor het vrachtauto rijbewijs. Met onze jarenlange ervaring (sinds 1971!) streven wij er nog steeds naar om een zo compleet mogelijke chauffeur op de weg te zetten.

Natuurlijk, ook hier is voertuigbeheersing voor een groot deel van belang, maar ook zeker de theoretische en technische kennis van het rijden met een groot voertuig. Met een vrachtwagen steekt u immers met kop en schouders boven de rest van de weggebruikers uit.

Voor het rijden met een kleinere vrachtauto C1 gelden andere eisen en tarieven. Klik hier om naar het C1 rijbewijs te gaan.

Praktijk pakket prijzen C  excl. BTW
16 rijlessen + praktijkexamen €1.860,00
20 rijlessen + praktijkexamen €2.175,00
24 rijlessen + praktijkexamen €2.495,00
28 rijlessen + praktijkexamen €2.800,00
Toets besloten terrein  €325,00
Praktische toets €475,00
Theorie pakket prijzen excl. BTW
Online-theorie cursus module 1 (RVM1-C) incl. examen €185,00
Online-theorie cursus module 2 (VM2-C) incl. examen €185,00
Online-theorie cursus module 3 (VM3-C) incl. examen €185,00
Losse tarieven C excl. BTW
proefles 100 min. €150,00
les 50 min €83,50
praktijkexamen €525,00
Privé-les theorie per 60min. €60,00
Theorie-examen RVM1-C €60,00
Theorie-examen VM2-C €60,00
Theorie-examen VM3-C €60,00
*Tarieven per 15-01-2024  
*Tarieven zijn excl. BTW  

Rijbewijs C met code95

Om beroepschauffeur te worden (beroepsmatig vervoer) moet u uw vrachtauto rijbewijs halen met code95.  Hiervoor moet u 3 theorie examens halen: RVM1, VM2-C en VM3-C. Ook moet u geslaagd zijn voor de toets besloten terrein, de praktische toets en het praktijkexamen.

Om het vrachtauto rijbewijs met code95 te behalen dient u minimaal 18jaar te zijn en in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs B.

Rijbewijs C zonder code95

Om alleen uw vrachtauto rijbewijs (zonder code95) te halen moet u geslaagd zijn voor het theorie examen RVM1 en het Praktijk examen.

Om het vrachtauto rijbewijs zonder code95 te behalen dient u minimaal 21jaar te zijn en in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs B.

Intake / Proefles

Iedere opleiding C start met een vrijblijvende proefles. Tijdens deze proefles van 100 minuten neemt de docent waar of u al vaardigheden bezit en hoe snel u nieuwe vaardigheden aanleert. Zo kunnen wij het juiste pakket en de lessen op maat aanbieden aan uw vaardigheden. Aan het einde van de intake bespreekt u samen met de instructeur wat er allemaal verwacht kan worden tijdens  de praktijklessen en de examens.

Theorie

Voordat u praktijkexamen mag afleggen moet u geslaagd zijn voor het theorie examens RVM-1. Het theorie examen VM2-C en VM3-C voor uw code95 mag u ook na uw praktijkexamen halen. De theorie leert u gemakkelijk middels ons e-learning pakket. Doormiddel van een inlogcode die u van ons krijgt opgestuurd via e-mail leert u op een efficiënte en moderne manier de theorie wanneer het u uitkomt. Tijdens de online theorie cursus leert u de stof en kunt u proefexamens maken voor uw examen. De theorie examens kunt u via ons inplannen.

Mocht u toch liever klassikaal theorieles volgen of graag naast de online cursus een paar lessen volgen behoort dit ook tot de mogelijkheden. Neem hiervoor contact op met ons kantoor.

Praktijkopleiding

Om de opleiding voor het rijbewijs C te volgen moet u in het bezit zijn van een geldig autorijbewijs B.
De praktijklessen worden gegeven met een Daf 106 waardoor u gelijk al het echte chauffeurs gevoel krijgt .
Tijdens deze praktijklessen bereidt onze vakbekwame docent u voor op het praktijkexamen.
Er wordt onder meer aandacht besteed aan de voorbereiding en controle van het voertuig en papieren,
het rijden binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtype en
bijzondere verrichtingen zoals een bocht achteruit.
Aan het eind van deze opleiding beheers je het voertuig in alle facetten en onder uiteenlopende omstandigheden.

De praktijk lessen kunt u gemakkelijk combineren met de theorie opleidingen, wel moet u geslaagd zijn voor het theorie-examen RVM1 voordat u het praktijkexamen C doet. Natuurlijk kunt u ook eerst al uw theorie-examens behalen waarna u begint aan de praktijk opleiding.

Alle praktijklessen en het examen starten bij ons vanaf de rijschool in Apeldoorn aan de Lage brink 67. Onze rijschool is goedgekeurd door het CBR als locatie om praktijkexamens af te leggen.

Toets besloten terrein 

De toets besloten terrein is een praktijk examen en bestaat uit 7 manoeuvreer opdrachten (bijzondere verrichtingen). Dit zijn:

 1. Spiegel gebruik/ spiegel afstel plaats
 2. In een rechte lijn achteruitrijden met precisiestop
 3. Naar links of vooruitrijden met precisiestop
 4. In een rechte lijn achteruit een denkbeeldige muur aanrijden met precisiestop
 5. Slalom vooruit met precisiestop
 6. Zijdelings verplaatsen naar links of rechts achterwaarts
 7. 180 graden vooruit binnen beperkte ruimte

De toets besloten terrein kunt u in 4 uur halen. Van Bokhorst Opleidingen beschikt over een eigen besloten terrein waar u met uw instructeur de opdrachten bespreekt en beoefent. Aan het einde van de oefeningen doet u het examen van 30 minuten. De instructeurs van ”van Bokhorst Opleidingen” zijn gecertificeerd om onder toezicht van het CBR het examen af te nemen. Uw instructeur is dus ook uw examinator en u doet examen op ons eigen oefenterrein. 

Praktische toets

De praktische toets C is een praktijkexamen en bestaat uit de volgende onderdelen:

 • het laden, stuwen, vastzetten en lossen van lading
 • voorkomen van criminaliteit en illegaliteit
 • voorkomen van fysieke risico’s
 • invullen van een Europees schadeformulier
 • maatregelen bij noodsituaties
 • maatregelen bij gladheid en storingen

De praktische toets bestaat uit een theorie en een praktijk gedeelte. Doormiddel van een inlogcode die u van ons krijgt opgestuurd via e-mail leert u op een efficiënte en moderne manier de theorie, hier doet u ongeveer 3 uur over. Na de e-learning beoefent u bij Van Bokhorst Opleidingen in 4 uur de praktijk en een stukje theorie met aansluitend het examen van 60 minuten.

Mocht u liever niet online de theorie leren dan is er ook de mogelijkheid om de theorie te bestuderen middels een praktisch werkboek.

Van Bokhorst opleidingen beschikt over een eigen praktische toets locatie waar u met uw instructeur de toets bespreekt en beoefent. Aan het einde van de oefeningen doet u het examen. De instructeurs van ”van Bokhorst Opleidingen” zijn gecertificeerd om onder toezicht van het CBR het examen af te nemen. Uw instructeur is dus ook uw examinator en u doet examen op onze eigen locatie. 

Medische keuring

Voordat u uw praktijkexamen C kunt reserveren, moet u medisch zijn goedgekeurd. U moet hiervoor een Gezondheidsverklaring indienen en u laten keuren door een bedrijfsarts of gecertificeerde arbodienst.  Als u medisch bent goedgekeurd, wordt er een Verklaring van geschiktheid naar de RDW verstuurd. Deze is 1 jaar geldig.

Snelheid en kwaliteit? het kan!

Het bedrijfsleven vraagt snelheid en kwaliteit. Het is immers belangrijk om een (aspirant) chauffeur zo snel mogelijk aan het werk te hebben. Van Bokhorst Opleidingen speelt hierop in door compact opleidingen te verzorgen. Zo kan ieder onderdeel snel en succesvol afgerond worden en met een zeer goede kwaliteit.