Van Bokhorst opleidingen. Sinds 1971.

Vrachtwagen rijbewijs

Wij verzorgen al jarenlang de rijopleiding voor het vrachtwagen rijbewijs. Met onze jarenlange ervaring (sinds 1971) streven wij er nog steeds naar om een zo compleet mogelijke chauffeur op de weg te zetten. Natuurlijk, ook hier is voertuigbeheersing voor een groot deel van belang, maar ook zeker de theoretische en technische kennis van het rijden met een groot voertuig. Met een vrachtauto steekt u immers met kop en schouders boven de rest van de weggebruikers uit.

Opleiding vrachtwagen rijbewijs

Om de opleiding voor het rijbewijs C of C1 te volgen moet u in het bezit zijn van een geldig autorijbewijs B.
De praktijklessen worden gegeven met een EURO5 en EURO6 vrachtauto! waardoor u gelijk al het echte chauffeurs gevoel krijgt .
Tijdens deze praktijklessen bereidt onze vakbekwame docent u voor op het praktijkexamen.
Er wordt ondermeer aandacht besteed aan de voorbereiding en controle van het voertuig en papieren,
het rijden binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen,
bijzondere verrichtingen, zoals een bocht achteruit rijden en keren door middel van steken.
Aan het eind van deze opleiding beheers je het voertuig in alle facetten en onder uiteenlopende omstandigheden.

Om u beroepschauffer te worden moet u geslaagd zijn voor 3 theorie examens: RV1 (techniek en verkeer), V2C (vervoer), V3C (cases). En 2 praktishe examens: praktijk op de openbare weg en de toets besloten terein.

Om alleen u vrachtauto rijbewijs te halen moet u geslaagd zijn voor de theorie examens RV1, R2C en Praktijk examen op de openbare weg.

Praktijk kunt u gemakkelijk combineren met de theorie opleidingen. Natuurlijk kunt u ook eerst uw theorie-examens behalen waarna u begint aan de praktijk opleiding.

Medische keuring

Iedereen dient voordat het praktijkexamen wordt aangevraagd eerst medisch gekeurd te worden door een ARBO arts.
De uitslag van deze keuring wordt door de arts genoteerd op de Dubbele Eigen Verklaring welke bij ons verkrijgbaar is. Wij sturen deze Dubbele Eigen Verklaring naar de medische afdeling van het CBR. Als de medische afdeling zijn goedkeuring verleent, krijgt u een verklaring van geschiktheid door het CBR thuis gestuurd. Bewaar deze verklaring goed, want deze is vereist aantoonbaar op de dag van het praktijkexamen.

Intake

Iedere opleiding start met een intake. Tijdens deze proefrijles neemt de docent waar of u al vaardigheden bezit en hoe snel u nieuwe vaardigheden aan leert. Na deze intake weet u het aantal lessen dat u nodig heeft en wat de uiteinderlijkde kosten zijn.

Snelheid en kwaliteit

Het bedrijfsleven vraagt snelheid en kwaliteit. Het is immers belangrijk om een (aspirant) chauffeur zo snel mogelijk aan het werk te hebben. Van Bokhorst Opleidingen speelt hierop in door compact opleidingen te verzorgen. Zo kan ieder onderdeel snel en succesvol afgerond worden!

Kosten C

intake 90 min. €107,-
les van 60 min. €65,-
praktijk examen €325,-
 Basis pakket 20 rijlessen + praktijk examen €1550,-

Kosten C – E met trekker-oplegger

intake 90 min. €132,-
les van 60 min €75,-
Praktijk examen €350,-
Basis pakket 20 rijlessen + praktijk examen €1800,-

Kosten theorie

Cursus C zonder code95 €600,-
Cursus C met code95 €1500,-
 Alle prijzen zijn excl. 21% BTW

Tot slot

Een opleiding tot beroepschauffeur is niet goedkoop, dat beseffen wij maar al te goed. Wij zullen daarom alles in het werk stellen om u zo snel en verantwoord mogelijk op te leiden. De kosten voor deze opleidingen vallen onder de zogenaamde beroepsopleidingskosten, waardoor de fiscus een gedeelte van het geïnvesteerde bedrag aan u terug betaald. Dit kan o.a. middels een zogenaamde T-aangifte. Voor meer informatie kunt U contact opnemen met uw accountant of de belastingdienst.