Van Bokhorst opleidingen. Sinds 1971.

Rij-instructeur worden?

Volg de  opleiding bij van Bokhorst opleidingen in Apeldoorn!

Ben je opzoek naar een nieuwe baan? Hou je van vrijheid? Draag je graag kennis over? Heb je goede sociale eigenschappen? En wat uiteraard belangrijk is, ben je gek op auto rijden?! Dan is de baan als rijinstructeur wel wat voor jou!

Maar rijinstructeur worden doe je niet zomaar even. Daar moet je wel eerst het benodigde wrm certificaat voor halen. De examens hiervoor bestaan uit 3 theorie examens, 2 praktijk examens en in totaal 40uur stage. De examens worden afgenomen door het IBKI.

Ervaren en persoonlijk
Bij van Bokhorst opleidingen uit Apeldoorn ben je verzekerd van een opleider die sinds 1971 werkzaam is in de rijschool branche. En staat voor een persoonlijke aanpak. Wij werken met kleine groepen cursisten en je krijgt les van docenten die de praktijk kennen.

Alles in huis
Van Bokhorst opleidingen is zelf zeer actief in de rijschool wereld en kan jou in alle aspecten van de opleiding begeleiding. Waar je bij andere opleiders vaak zelf moet zoeken naar een stage plek is dit bij ons standaard opgenomen in de opleiding. Ook het gebruik van onze les auto tijdens je praktijk examens en een echte leerling voor je laatste examen zit standaard in de opleiding.

Baangarantie
Een goede rijinstructeur is verzekerd van werk. En bij van Bokhorst opleidingen staan we ook te springen om vakmensen. En wij kunnen ook  door onze jaren lang opgebouwde netwerk jou van werk voorzien als je hier hulp bij nodig hebt.

Toelatingseisen
Je moet beschikken over een geldig rijbewijs B en een schooldiploma hebben op minimaal het niveau MAVO, VMBO, LBO of VBO. Als je niet het juiste diploma hebt, kan je een Geschiktheidstest doen.

De opleiding
De opleiding tot rijinstructeur bestaat uit 3 fases
Fase 1 competente verkeersdeelname

  • Fase 1a: Theorietoets Theorie van de rijtaak: een computerexamen van 60 meerkeuzevragen. Duur: maximaal 90 minuten.
  • Fase 1b: Praktijkrit eigen rijvaardigheid: je rijdt met onze les auto zelfstandig een route. Duur: 75 minuten (60 minuten rijden).

Fase 2 Didactische voorwaarden

  • Fase 2a: Theorietoets Les voorbereiding: een computerexamen van 60 meerkeuzevragen. Duur: maximaal 90 minuten.
  • Fase 2b: Theorietoets Les uitvoering en beoordelen: een computerexamen van 60 meerkeuzevragen. Duur: maximaal 90 minuten.

Fase 3 Stage en stagebeoordeling

  • Bij een voldoende voor de volledige fase 1 en 2 krijgt je een wrm-stagepas met een geldigheid van 12 maanden. Met je stagepas loopt je stage bij van Bokhorst opleidingen.  Na een afgeronde stage volgt:Examenonderdeel 3.a Stagebeoordeling: het geven van een rijles aan een echte leerling van Bokhorst opleidingen. Duur: minimaal 50 minuten, maximaal 80 minuten.

Opleidingsduur en lestijden
De  theoretische opleiding tot rijinstructeur volg je elke Woensdag van 09:00 tot 14:00. En door ons roulatie systeem kan je op elk gewenst moment instromen. Je krijgt tijdens de opleiding huiswerk mee, denk hierbij aan een gemiddelde thuis studie van ongeveer 6 uur per week. De praktijk lessen voor fase 1b en het examen plannen we samen met jou wanneer het uitkomt. Na afronding van Fase 1 en 2 kan je direct starten met de stage uren. De complete opleiding onder normaal studietempo is ongeveer 8 tot 12 maanden.

Kosten
De kosten voor de totale opleiding tot rijinstructeur zijn €5.750,-
Dit is inclusief  leerstof, examens, gebruik les auto, stage en een echte leerling tijdens je stage beoordeling. Mocht je onverhoopt zakken voor een examen dan betaal je alleen het (de) her examen(s)

Financieringsmogelijkheden 
Wij begrijpen dat de investering om rijinstructeur te worden fors is, daarom bieden wij meerdere financieringsmogelijkheden voor deze opleiding. Voor meer informatie over de mogelijkheden kan je contact met ons opnemen of kom een keer langs voor een persoonlijk gesprek.

Losse tarieven (her examens)

WRM geschiktheidstest  €               120,00
Theorie examen 1A  €               120,00
Praktijk rit 1B  €               220,00
Theorie examen 2A  €               120,00
Theorie examen 2B  €               120,00
Stage beoordeling 3A  €               470,00
*tarieven per 01-01-2021

Interesse?
Neem dan contact met ons op. Je kan ook altijd vrijblijvend langskomen voor meer informatie of een persoonlijk gesprek.