Van Bokhorst opleidingen. Sinds 1971.

Nu ook Trekker rijbewijs bij van Bokhorst Opleidingen!

Vanaf 1 juli 2015 is het trekker rijbewijs ingevoerd.

Iedereen die na deze datum nog niet in het bezit is van een trekker certificaat of autorijbewijs, moet bij het CBR examen doen om het trekker rijbewijs te halen en hiermee op een tractor te mogen rijden.

Bij van Bokhorst Opleidingen zit je ook voor deze opleiding goed! wij verzorgen deze opleiding sinds 1 Juli en de eerste kandidaten zijn al geslaagd voor hun theorie certificaat.

Een van de belangrijkste reden voor de invoering van het T-rijbewijs is het verbeteren van de verkeersveiligheid. Er gebeuren nu namelijk relatief veel ongelukken met Landbouw- of bosbouwtrekkers (LBT’s) en motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS’en), waarbij vooral andere weggebruikers zoals voetgangers en fietsers gevaar lopen. In tegenstelling tot alle andere soorten voertuigen is het jaarlijks aantal slachtoffers door ongelukken met LBT’s de laatste jaren niet gedaald. En omdat LBT’s en MMBS’en vaker worden ingezet in bijvoorbeeld de bouwsector, komen LBT’s en MMBS’en steeds vaker op de openbare weg.

De invoering van het T-rijbewijs moet de rijvaardigheid van de bestuurders verbeteren. De verwachting is dat het verkeer veiliger wordt omdat bestuurders van LBT’s en MMBS’en beter weten hoe ze veilig aan het verkeer kunnen deelnemen.

Voor alle andere gemotoriseerde voertuigen (van scooters tot vrachtwagens) is al een rijbewijs nodig, en vanaf 1 juli 2015 dus ook voor de LBT’s en MMBS’en. Nederland is één van de laatste landen in Europa waar het T-rijbewijs wordt ingevoerd.

Meer informatie over het trekker rijbewijs vind je onder rijopleidingen bij de tractor.