Van Bokhorst opleidingen. Sinds 1971.

Vrijstelling code95 komt te vervallen

De vrijstelling op de code 95-nascholing komt binnenkort te vervallen. De uitzondering voor de groep chauffeurs die geboren is voor 1 juli 1955 wordt geschrapt, omdat het in strijd is met de Europese richtlijn 2003/59. Dat laat het ministerie van Infrastructuur en Milieu weten. Alle chauffeurs moeten na de invoering van de wijziging aan de nascholingsplicht van 35 uur gaan voldoen.

Wanneer de wijziging wordt doorgevoerd, is vooralsnog onduidelijk. “De Europese Commissie heeft laten weten de verandering zo snel mogelijk plaats te willen laten vinden. Maar wanneer precies is nog niet zeker. Zodra we meer weten, zullen we dat naar de sector toe communiceren”, aldus een woordvoerder van het ministerie.

Chauffeurs die geboren zijn voor 1 juli 1955 kunnen tot de komende wijziging van de regelgeving gebruik maken van de vrijstelling en de code 95 bij laten schrijven door het rijbewijs te verlengen of te vernieuwen. “We verwachten dan ook dat veel chauffeurs dat vroegtijdig zullen doen. Over hoe het daarna verdergaat hebben we gesprekken met betrokken partijen, waaronder het CBR.”